Читај ми!

Магазин Србија на вези, РТС Свет, 20.54

У новом издању Магазина, саговорник је Драган Царан, дописник из Сиднеја, који је недавно успео да допутује у Србију, упркос најстрожијим забранама изласка из Аустралије. Будите са нама и у суботу, 14. новембра на РТС2 у 11.30.

Чућемо како је доживео период изолације, у којој мери су наши људи поштовали прописе, шта аустралијска влада предузима у погледу опоравка привреде и какве су његови планови за снимање нових ауторских емисија серијала "То смо ми у Аустралији", које емитујемо у оквиру Медијске мреже српске дијаспоре.

Да ли је дефинитивно дошао крај тоталне изолације због корона вируса, која је на Петом континенту, а посебно у држави Викторија трајала месецима, сазнаћемо у најновијем извештају из Мелбурна. Прилог су припремили Драган Гавриловић и Саша Јанковић.

Српска допунска школа у Француској има исти број ђака као и прошле године, без обзира на епидемиолошку ситуацију. Прилог је припремио дописник из Париза, Владан Јочић.

У извештају који нам шаље Бранислав Ђорђевић из Берлина, сазнаћемо да су проблеми са короном пореметили редовну наставу допунске школе у Немачкој, али да су донели и неке новине у образовању.

У прилогу Вере Марјановић из Беча, открићемо како, под алармантним околностима због корона вируса, функционише привреда и како утиче на снабдевање производима из балканске регије.

Прилог Милована Терзића из Словеније, говори о деценијској сарадњи Србије и Словеније на културном плану, која ће ускоро бити обогаћена националним културним центрима оба народа.

Владан Ракић припремио је причу о виолинисти Душку Јовановићу, овогодишњем добитнику Златне значке.

 

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић

Режија Драгица Гачић 

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи