Мала Госпојина прослављена у Чикагу

Слава Мала Госпојина прослављена је недавно у српским православним црквама широм Северне Америке. Тако је било и у старој цркви на Палмер Скверу у Чикагу, једној од најстаријих у том граду.

Отац Срђан Веселиновић, старешина старе цркве Васкрсења Христова у Чикагу, одржао је молитву пред свечани ручак поводом славе Кола српских сестара Мале Госпојине.

Због корона вируса било је присутно мање људи него иначе, али ипак у значајном броју. Председница Кола сестара, организацији која при цркви делује већ више деценија, је Живка Виденовић.

"Све драге сестре су биле и данас и јуче, а и претходних дана јер смо припремале све ово. Трудиле смо се да буде најбоље, колико је могуће у овом времену. Иначе, годину дана сам на челу Кола", каже Живка.

Све је поздравила секретарица епархијског Кола српских сестара, Недељка Неђа Томичић.

"Ја сам једва дочекала да дођем у наш Палмер, ову светињу коју сви волимо одавно, која има велику прошлост и славну историју, и тако ће, ако Бод да, наставити", каже Недељка Томичић.

Никола Крчединац каже да се фолклорна група спрема да почне са радом у октобру, после вишемесечне паузе.

"Сла је успешна, чак и боља него што смо мислили да ће бити. Многи су се одазвали овој прослави, такође имамо и неколико нових чланова, тако да се надам да ћемо наставити са успешним радом, не само кроз Коло сестара, него и целе епархије", каже Никола Крчадинац.

У цркви на Палмер Скверу у Чикагу нема других активности на јесен због коронавируса, али се литургије за сада редовно одржавају.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи