Предраг Филиповић: Политика није моја опција

Адвокат из Филаделфије, Предраг Филиповић, на челу је кампање "Амерички Срби за Трампа" за Пенсилванију. Предраг је недавно боравио у родном Београду, па смо искористили прилику за разговор са њим.

Његов аутомобил са таблицама које носе ознаку Трамп, права је атракција, а многи Београђани су желели да се сликају поред њега. На глави качкет са Трамповим именом и телефон са Трамповим ликом, употпуњују стајлинг. Предраг Филиповић, успешни адвокат из Филаделфије главни је представник кампање републиканаца за Пенсилванију, у име организације „Амерички Срби за Трампа", дела званичне коалиције председника САД-а.

„Моја улога је највише информативна, поента наше кампање је да се шири што више информација које су истините, а гласачи ће онда ако имају приступ тим истинама, сами, рачунамо, моћи да доделе и други мандат председнику, г. Трампу", каже Предраг Филиповић.

Предраг каже да се у Америци води битка за сваки глас, а да су aмерички Срби само једна од група која се на овај начин организовала.

„Наш задатак је да се повежемо, да пружимо извор информација и само побудимо нешто што већ постоји у људима, а то је жеља за истином и слободом.  Што се тиче ситуације у Америци око избора, само могу да се надам да ће се смањити број протеста, да ће ти људи који протестују наћи сатисфакцију у томе да путем гласања могу нешто да промене. Више ће се ствари променити после избора, јер ће ствари морати да превагну на једну или другу страну, и надамо се да ће се то урадити мирним путем", каже Предраг.

Поред финансија, Предраг је завршио и Law school у Делаверу и правосудни испит за две државе, Пенсилванију и Њу Џерзи, где се већ 10 година бави адвокатуром. Ово лето провео је у Србији, што му није сметало да се бави својим послом.

„Због Ковида су и суђења пребацили на зум и онлајн, тако да сам пре десетак дана водио федерално суђење одавде, из Београда, несметано, као да сам тамо. Судија је у свом квадратићу на зуму, противнички адвокат у свом, наравно морамо да сарађујемо..."

Предраг каже да себе не види у политици, већ за правду жели да се бори у судници, а за своје сународнике има и конкретну поруку:

„Порука је - научите што боље енглески, без обзира да ли возите камион или радите у фирми, јер тако отварате многа врата".

 

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи