Обележена слава Републике Српске у Чикагу

У Чикагу је обележена слава Републике Српске, у сали тамошњег Српског саборног храма. Посета је била одлична, и поред снежног невремена. Организатор је било Удружење Срба Републике Српске.

Славски колач на слави Републике Српске, Свети Стефан, у сали Саборног Храма у Чикагу исекао је старешина, отац Дарко Спасојевић, уз свештенике из те цркве Добривоја Милуновића и Николаја Костура као и оца Срђана Веселиновића из старе цркве Васкрсења Христова на Палмер Скверу у Чикагу. Програм је водио Живко Живак.

Госте је поздравио конзул жеран Републике Србије у Чикагу, Милан Варадиновић.

"Ја вам желим све најбоље у животу, хвала вам пуно на овом топлом дочеку. Чути да се Србија било где доживљава као сунце које некоме сија то је нешто што заиста обавезује", поручио је Милан Варадиновић.

"Република Српска је наша домовина и то је нешто што је у нама, зашта ми живимо, Америка нормално и Република Српска, свакако", каже Мирослав Максимовић из Удружења Срба Републике Српске.

Говорили су и старешина храма отац Дарко Спасеојевић и председник Црвкеношколске општине Илија Шишарица.

"Хвала Богу да овако дуго славимо славу Републике Српске баш при овом нашем Саборном храму и баш овде у Чикагу", поручио је отац Дарко.

За посетиоце ово је била прилика да проведу вече ближе Републици Српској иако су од ње удаљени хиљадама километара.

"Сретна слава Републике Српске, да нам живи Република Српска, да буде вјечна", чуло се на слављу.

"Сваке године је све боље и боље. А ове године поготово кад смо видели како се правила парада у Бања Луци, то нам је још више дало снаге и моћи да овако нешто и ми организирамо овде и да подржимо нашу браћу у Републици Српској."

"Вечерас је за нас најлепше вече и срећни смо и тужни, и ријечима се не може описати наша љубав према Републици Српској. То је наша домовина, то је нешто што носимо у срцима. И овим путем поздрављамо Републику Српску, славимо Републику Српску и да нам живи Република Српска", рекла је гошћа.

Наравно играло се и обавезно коло.

Славље је настављено у сали Српског саборног храма у Чикагу музичким програмом, што је истовремено и једна порука оптимизма коју Срби из Чикага шаљу у Републику Српску.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи