Магазин Србије на вези, РТС Свет, 21.00

Према истраживањима спортских стручњака у свету, успешност у спорту сваког појединца све је више везана и за високо образовање спортиста. Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду спреман је да прими, како овдашње студенте, тако и стране и студенте из дијаспоре, о чему ће говорити професор Горан Касум, наш познати и светски признати рвач. Магазин можете гледати и на РТС2 у суботу, 6. априла у 11.30.

О могућностима студирања и начину рада говориће и студенти из дијаспоре. Божица Стефановић, је на студије дошла из Африке, из Боцване, са врло скромним познавањем српског језика и у року дипломирала на Факултету спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду, изузетно захтевном факултету где је настава прилагођена и прифесионалним спортистима.

Светска првакиња у кик боксу Теодора Манић, поред редовних тренинга и обавеза, постиже све на студијама, и добар је пример да активан спорт и студије могу заједно.

О значају српске спортске дијаспоре, размене и сарадње са матицом али и земљама пријема, говориће Срећко Симић, координатор фудбалских ветерана Партизана, који ће на позив спортских колега ускоро одмерити снаге у Немачкој.

Меморијални турнир РТС-а Играј за 16, од ове године, фудбалско умеће прошириће и на категорију "петлића". Гости у студију биће млади таленти ФК "Тријумф" из Сремчице.

Са Србијом на вези биће и Срби из Аустрије, чије смо активности забележили у Бечу и Обервалтерсдорфу, у Доњој Аустрији.

Музичка подршка у студију биће састав Гарави сокак и пијанисткиња Далида Грмуша.

Уредник и водитељ емисије Јелена Ђорђевић Поповић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи