Србија на вези - регион, РТС Свет, 18.55

Крајем 2015. године Савез Срба из региона је покренуо евидентирање имовине прогнаних Срба на територији Хрватске, Босне и Херцеговине и Словеније. Резултат ове анкете су 10 322 породице које су пријавиле своју имовину у поменутим земљама. Шта је заправо сврха ове евиденције?

То је тема вечерашњег издања емисије "Србија на вези", о којој разговарамо са председником Савеза Срба из региона Миодрагом Линтом.

Као и обично, колеге из ТВ продукције ЗВО Вуковар припремиле су причу о животу Срба у Хрватској. Овога пута посетили су место Цетина, које се налази на изворишту истоимене реке, у подножју планине Динаре. Природне лепоте овог далматинског краја и свакодневицу његових мештана преноси нам Васка Радуловић.

Ове године навршило се 35 година од смрти чувеног српског и југословенског књижевника Бранка Ћопића, а његова кућа у родним Хашанима (Босна и Херцеговина) још увек није обновљена. Шта је разлог томе, истраживале су колеге из Радио Телевизије Републике Српске.

Диана Ђурић Кондић, уредница РТВ Варош из Будимпеште забележила је догађај којим је у Амбасади Републике Србије обележено 20 година од почетка НАТО агресије.

Реприза емисије у уторак, 2. априла у 13.05.

Уредници Мирослав Карлица и Нада Вукелић

Редитељ Маја Мандић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи