Читај ми!

Поп-рок азбучник - Љубичице

„Љубичице“ су група из Панчева, себе често описују као рокенрол бенд, главна карактеристика њиховог стила је спајање различитих жанрова музике, crossover, а слушаоци их сврставају и у широку област инди попа. Сви чланови „Љубичица“ су класично образовани музичари. Срж бенда чине браћа Петар и Вук Стевановић, око којих орбитирају музичари разних профила.

На такмичењу демо бендова „Твој звук“, одржаном 2011. у Божидарцу, први пут су се појавили на сцени као извођачи ауторске музике и освојили су прву награду жирија. У јулу 2012. такмичили су се и на бањалучком „Демофесту“ на коме су стигли до финала. Деби албум „Ljubičice&Co“. објавили су 2014. године. Уследила је сарадња са „Јесењим оркестром“ на албуму „Године у ветру“, а потом и „Ecičibulj Brass Album“, који је приказао авангардну страну „Љубичица“.

У фебруару 2017. објавили су сингл „Бомбонице“. У пролеће исте године, на дан младости представили су „ЕП Рад на земљи“, на коме им је гостовао гудачки квартет „Евенос“. Издање је у физичком формату било доступно на касети, а његов излазак пратио је сингл „Велико хвала (и здраво)“, за који је урађен и анимирани спот.

Сарађивали су и са другим уметницима и бендовима, као музичари и продуценти, међу којима су: „Буч Кесиди“, „Јарболи“, „Сви на под“... Аутори су музике за ТВ серију „Жигосани у рекету“, комплетне музике за дечју ТВ серију „Муке једног Лава“, у продукцији Редакције школског програма РТС, музике за дугометражни филм „Други део“ и неколико кратких филмова. За 26. април 2024. године, у великој сали Дома омладине Београда, заказали су велики београдски концерт.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво