Читај ми!

Легенде – Владимир Јанковић - Џет

Владимир Јанковић Џет је легендарни рок музичар, а од 1978. коаутор и водитељ бројних емисија на Радио Београду 202 („Линија за рокенрол”, „Демо експрес”, као и култне емисије Хит 202).

Рођен је у Београду 1946. године. Познат је по свом деловању у групама „Црни бисери", „Тунел" и „Влада Џет Бенд". Занимљиво је да је на прву пробу „Црних бисера" дошао потпуно случајно и постао басиста. Са овим бендом је исписао неке од најзначајнијих страница рокенрола на нашим просторима, а били су познати и ван граница некадашње државе.

Након разлаза „Црних бисера" (1980), Џет оснива групу „Тунел", заједно са Љубом Нинковићем (гитара и вокал) и Стевом Стевановићем (бубњеви). „Тунел" је био активан од 1980-1992. године, а 1984. године у групу је дошао Влада Неговановић. Након краће паузе деведесетих година, Џет оснива „Влада Џет Бенд", са којом снима пет студијских албума. Пети албум (двоструки компакт диск) је рок - кантри Опера под називом „Млинарев син".

Надимак је добио по Jet Harrisu, басисти групе The Shadows. Џет је један од највећих дискофила и познавалаца музике у Србији са колекцијом од око 25.000 носача звука, и свакако једна од најкултнијих личности наше рок сцене. Скупља и гитаре. Аутор је аутобиографије „Године на 6".

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво