Читај ми!

Светске музичке позорнице

Дела Сергеја Рахмањинова (Трећи клавирски концерт у де молу, опус 30) и Франца Шуберта (Девета симфонија у Це дуру) у извођењу Данског националног симфонијског оркестра под управом Манфреда Хонека. Солиста је пијаниста Павел Колесников. Снимак је забележен 17. јануара ове године у Концертној дворани у Копенхагену, а уступљен нам је посредством међународне размене чланица Еурорадија.

Од када је 2012. године освојио специјалну награду на Ханенсовом међународном пијанистичком такмичењу у Канади, Павел Колесников гради репутацију једног од најупечатљивијих савремених пијаниста. Рођен је у Сибиру у породици научника, а данас живи и ради у Лондону. Студирао је клавир и виолину, а након десет година одлучио је да се посвети само клавиру. У Вигмор холу у Лондону дебитовао је 2014. године, а том приликом критичар „Телеграфа” његовом реситалу дао је ретку рецензију са пет звездица.

Колесников је славу стекао својим маштовитим програмом кроз који слушаоцима нуди свеж, често неочекиван поглед на позната дела. Наступао је у познатим концертним дворанама у Европи и свету, а у концертној сезони 2020/2021. постао је резидентни уметник Вигмор хола. Често музицира и у оквиру камерних састава, а званични је уметник издавачке куће Хајперион.

Уредница Ирина Максимовић Шашић

 

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије