Читај ми!

Имагинарни пејзажи

Представљамо најновији албум „Ма”, који је саунд уметница Мања Ристић објавила 19. априла за дискографску кућу L-INE из Лос Анђелеса.

Ово је друго издање наше уметнице за угледног америчког издавача, после остварења „Awakenings” из 2023. године. У две нумере од по двадесет минута, чији су називи „Цврчак и мрав” и „Пун месец подрхтава на површини потока”, Мања Ристић ствара суптилно, деликатно звучно ткање састављено од семплова, теренских снимака, деоница на виолини, звука превлачење гудала по чинелама и рафинираних електронских дронова. 

Попут других радова које ова уметница потписује, пред нама је потрага за сучељавањима окружења и нас самих, трагање за дубинским, посве мистичким везама између појавности света и нашег унутрашњег живота. Мања Ристић је посве сингуларно усмерена на ослушкивање свих оних таласа, пулсација и тембралних сенчења које долазе са звуком око нас и у нама.

Ауторка, у поетском тексту који прати албум каже: 

„Звуци „Ма” су дубоко у земљи, на површини, у подморју, на површини воде, у ваздуху, између гравитације и лебдења;...између Месеца и његовог одраза; на дну мирног језера и стратосфере изван нашег света, на некој смрзнутој планети са скривеним океаном.

Ма је душа ухваћена на траку”.

Уредница Ксенија Стевановић

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара