Читај ми!

Сублимне фреквенције

Албум „Revelator” Метјуа Хаука, који наступа под именом Phosphorescent. Ово издање објавила је 5. априла издавачка кућа Verve Records.

Метју Хаук је амерички кантаутор, који је под именом Phosphorescent почео да наступа пре више од двадесет година и до сада је објавио седам студијских издања.

Осми албум Revelator који представљамо вечерас, објављен је после дискографске паузе дуге шест година, а уједно представља Хауково дебитантско издање за престижну издавачку кућу Verve Records. Како сам наводи, на њему је истраживао неизговорене истине које се скривају кроз успостављање односа унутар породице, дома и партнерских односа, односно мрачни свет који живи иза наизглед идиличног, за Хаука узнемирујућег статичног, свакодневног живота. Премда теме које обрађује делују апокалиптично и песмистично, Хаукови текстови су духовити и проницљиви, а његов глас чини да све звучи умирујуће и својствено човеку.

Поред Хаука, на албуму суделују његова партнерка и музичарка Џо Шорников, те Џек Лоренс из бенда The Raconteurs и Џим Вајт из састава Dirty Three. У погледу звука нема већих заокрета, те остаје у свету алт-кантрија и рока, који поред гитарске и ударачке секције, чине и гудачки инструменти, синтисајзери и клавир.

Ауторка Јелена Дамјановић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво