Читај ми!

Научни скупови

Синиша Таталовић: Сигурност у несигурности међународног поретка

У емисији НАУЧНИ СКУПОВИ, од 2. до 6. октобра, можете слушати снимке са 23. Међународне филозофске школе „Феликс Ромулиана” о теми „Филозофски утицај у савременом свету, на Балкану и у Србији”, која је одржана од 1. до 3. септембра у Зајечару. У другој емисији овог циклуса можете пратити излагање Синише Таталовића „Сигурност у несигурности међународног поретка”.

Будући да је савремени свет изложен све бржим и драмтичнијим променама, намеће се питање њиховог утицаја на глобалну заједницу, као и проблем репозиционирања многих држава, посебно водећих светских сила. Синиша Таталовић то илуструје случајевима из последње три године, које су обележене великим опасностима и изласком из тридесетогодишњег раздобља релативне стабилности и напретка. Биће речи о последицама пандемије ковида 19, све интензивнијим глобалним миграцијама, настојањима Сједињених Америчких Држава да задрже глобалну доминацију, јачању улоге Кине у свету, заокупљености Русије ратом у Украјини, те о трци за наоружањем (посебно нуклеарним) чиме настојања да се одржи сигурност заправо прерастају у несигурност међународног поретка.


У сутрашњој емисији можете пртити излагање Дивне Вуксановић „Чему још филозофија или наговор на филозофију медија?” са овог научног скупа.


Уредници циклуса Тања Мијовић и Предраг Шарчевић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара