Читај ми!

Светске музичке позорнице

Емисију ће испунити дела Петра Чајковског (Клавирски концерт у бе молу, број 1 опус 23 и фантазија по Дантеу Франческа да Римини, опус 32) и Модеста Мусоргског (симфонијска поема Ноћ на голом брду) у извођењу чланова Симфонијског оркестра Мађарског радија и диригента Јаноша Ковача, и уз суделовање солисте, пијанисте Дмитрија Маслејева.

Снимак је забележен 13. децембра прошле године у Националној концертној дворани у Будимпешти, које носи име Беле Бартока. Иначе, овај снимак припада серијалу Премијум концерти Еурорадија, а уступљен нам је посреством међународне размене.

Рођен 1988, Дмитриј Маслејев је био победник Међународног такмичења Чајковски 2015. године, а додељени су му прво место и Златна медаља. Критичари посебно наглашавају његову прецизност извођења, непосредност, изузетну технику и осећај за форму. Школовао се у Москви, а усавршавао у Италији. Наступао је у бројним светским концертним дворанама, сарађивао са водећим оркестрима и диригентима, а занимљиво је подсетити да је гостовао и на БЕМУС-у 2016. године. На реситалу који је одржао 31. октобра у дворани Коларчеве задужбине изводио је дела Доменика Скарлатија, Сергеја Прокофјева, Сергеја Рахмањинова и Франца Листа.

Уредница: Ирина Максимовић Шашић

Коментари

Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке
Dlaka iz ugla oka
Длаке из ока? И то је могуће!