Читај ми!

Драма Трећег програма

Милош Илић: Медвеђа зима (премијера)

Аутор драме ствара велику метафору људског повиновања огољеној сили која поништава све цивилизацијске обзире и све хуманистичке вредности. Емпатија према другим људима нестаје, а једини циљ постаје ‒ како преживети и надживети друге. Кроз своју причу, аутор сецира и анализира путеве повратка људског друштва његовим прималним инстиктима.

Милош Илић нас уводи у атмосферу природне катаклизме у виду незапамћене хладноће услед које становништво једног града бива изложено глади. Комуникација са остатком земље престаје, па самим тим и снабдевање намирницама, довод струје и грејање. Грађани спасавају своју децу војничким транспортима на сигурнија места, где ће моћи да преживе. Одрасли људи остају у ледом окованом граду надајући се да ће моћи да преживе секући и ложећи дрва, штедећи на храни и ловећи дивље животиње које изненада преплављују град. Сурови услови живота воде их према канибализму, али и пре него што канибализам узме маха, у град силази огрмни медвед којег не успевају да убију, али који њих успешно убија. Грађани, да би преживели, почињу и сами да му приносе жртве.

У драми играју: Синиша Убовић, Милан Михаиловић, Дубравко Јовановић, Сена Ђоровић, Андреј Шепетковски, Ваја Дујовић, Петар Михаиловић и Бранислав Платиша
Лекторка: Олга Бабић
Музички сарадник: Драган Митрић
Тон-мајстор: Зоран Узелац
Редитељ: Зоран Рангелов
Уредница серије: Мелина Пота Кољевић





Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво