Читај ми!

Трибине

Ког је рода биологија? О полу и роду у уџбеницима биологије

У емисији Трибине можете слушати разговор о теми „Ког је рода биологија? О полу и роду у уџбеницима биологије”, који је одржан у оквиру циклуса „Није филозофски ћутати”. У разговору учествују: биолози Биљана Стојковић и Алексеј Тарасјев, развојни психолог Александар Бауцал и социолог Зоран Аврамовић, а трибином модерира Оливер Тошковић.

У уџбеницима биологије за осми разред основне школе, према програму предмета, аутори праве разлику између „пола” и „рода”. Иако су уџбеници били у употреби у школама током претходне школске године, радна група Завода за унапређење образовања и васпитања утврдила је да је потребно исправити недостатке у седам од осам одобрених уџбеника. На чију иницијативу је преиспитан садржај већ одобрених уџбеника? Ко је чинио радну групу за оцену уџбеника и на основу којих критеријума су чланови изабрани? Да ли је односу пола и рода место у уџбеницима биологије? Ово су само нека од питања о којима су дискутовали учесници трибине.

Снимак је забележен 22. децембра прошле године на Филозофском факултету Универзитета у Београду. Аудио и видео запис читавог тока трибине биће ускоро доступан на јутјуб каналу „Није филозофски ћутати”.

Уредник емисије Предраг Шарчевић.



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво