Читај ми!

Драма Трећег програма

Слободан Деспот: Мед

У центру драме „Мед", настале на основу истоименог романа, налази се Веселин, економиста из Београда. Oдмах по обустави ратних сукоба, деведесетих година 20. века, он одлази по свог оца Николу, пчелара, који је остао сам у родном селу на падинама Велебита. Испоставља се да је Веселинов отац храбар човек који се није плашио да остане сам у селу, са својим пчелама. На путу за Београд, Николини доброта и бескрајно поверење у доброту других људи штите и њега и његовог сина од свих потенцијално опасних ситуација. Никола не пристаје да остави ни пчеле ни мед, те Веселин мора најпре да се побрине за пчеле пре него што они крену на пут са свим залихама меда које су старцу остале. Тај мед ће одиграти важну улогу у комуникацији са свим људима на које они током путовања, силом прилика, наиђу. Мед се појављује као симбол доброте, али и симбол веровања у доброту другог човека.

У драми играју: Владислав Михаиловић, Миодраг Милованов, Андреј Шепетковски, Петар Михаиловић, Лепомир Ивковић, Бранислав Платиша и Драган Петровић
Лектор: Наташа Шуљагић
Музички сарадник: Драган Митрић
Дизајнер звука: Зоран Узелац
Редитељ: Зоран Рангелов
Преводилац романа „Мед": Милош Константиновић
Драматург и уредник: Оливера Пантовић Коларић

 

O ауторовој инспирацији за роман „Мед", као и о самом процесу продукције радио-адаптације сазнајте у видео-прилогу на званичном каналу Радио Београда на Јутјубу:

https://youtu.be/KlXB3V2P_MM



 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво