Читај ми!

Дијалози

Ерик Фасан и Газела Пудар Драшко: Популизам је симптом неолиберализма

У емисији Дијалози прочитаћемо текст интервјуа под насловом „Популизам је симптом неолиберализма” који је са Ериком Фасаном водила Газeла Пудар Драшко.

Ерик Фасан је француски социолог рођен 1959. године. Од 1989. до 1994. је предавао у Сједињеним Америчким Државама, а потом у Француској. Тренутно је професор на Универзитету Париз 8. Један је од најангажованијих интелектуалаца левице у Француској. У својим анализама инсистира на томе да је популарна идеја „победе народа против елита" још једна у низу левих илузија, односно тврди да левица мора да се врати класним разликама и акценат стави на придобијање сиромашних апстинената. Активан је у разоткривању структурног расизма француског друштва и подржава антирасни покрет.

Интервју је део серијала разговора који су са иностраним теоретичарима водили истраживачи и сарадници Института за филозофију и друштвену теорију у Београду, поводом обележавања четрдесет година постојања ове научне установе.

Превод с енглеског Марјан Ивковић.
Читале су Гордана Гачић и Душица Мијатовић.
Уредница циклуса Тања Мијовић.

У сутрашњој емисији можете пратити интервју о теми „Универзитет и цивилно друштво" у којем учествују Џонатан Волф и Газела Пудар Драшко.





Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво