Читај ми!

Дијалози

Асгер Сернесен и Марјан Ивковић: Отворимо умове за снове и надања

У емисији Дијалози прочитаћемо текст интервјуа под називом „Отворимо умове за снове и надања” који је са Асгером Серенсеном водио Марјан Ивковић.

Асгер Серенсен, рођен 1962. године, професор је филозофије образовања на Универзитету Архус у Данској. Тежишта његових интересовања су академска слобода, отуђење, грађанско друштво, демократија, правда и мир. На данском језику објавио је шест монографија о универзитетском животу, утилитаризму, филозофији науке, те о Жоржу Батају. Као гостујући професор, предавао је у Великој Британији, Немачкој, Француској, Шпанији, Шведској, Кини, Мексику и Уругвају. Био је портпарол Нордијског летњег универзитета, а тренутно је председник Данског филозофског друштва.

Интервју је део серијала разговора који су са иностраним теоретичарима водили истраживачи и сарадници Института за филозофију и друштвену теорију у Београду, поводом обележавања четрдесет година постојања ове научне установе.

Превео с енглеског Александар Павловић.
Читале су Гордана Гачић и Душица Мијатовић.
Уредница циклуса Тања Мијовић.

У сутрашњој емисији можете пратити интервју о теми „Космополитизам и популизам" у којем учествују Шејла Бенхабиб и Зона Зарић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво