Век хармонике – Маландро клуб у Београду

Чућете снимак са концерта који је трио Маландро клуб предвођен хармоникашем Горком Ермосом одржао у сали Мадленијанума 26. фебруара 2020. године.

Овај концерт резултат је сарадње Дома ученика средњих школа Београда и Горке Ермосе. Наиме, ученици су 2019. године на Републичком такмичењу освојили прво место изводећи композицију Горке Ермосе Анантанго. Када је овај уметник послушао њихово извођење, упутио им је комплименте, а контакт је настављен у правцу довођења овог изузетног уметника у Србију. Премда је Ермоса већ био у Србији пре више од двадесет година, овога пута сарадња је имала још емотивнији тон, будући да је добио признање и као аутор и као извођач.

На концерту у Мадленијануму наступио је са својим триом Маландро клуб који чине још и Хавијер Мајор де ла Иглесија, контрабас и Алберто Вакеро Хернандез, труба. Ермоса и Вакера су професори на Конзерваторијуму Хесус де Монастерио у Сантандеру, а Де ла Иглесија је професор контрабаса на Конзерваторијуму у Торелавеги.

Једночасовни концерт био је састављен искључиво од композиција Ермосе и Вакера, те су их уметници изводили са великим заносом.

Емисију припремила Сања Куњадић



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво