Имагинарни пејзажи – Звук испод

Сваког месеца Марија Балубџић ће припремати посебно издање емисије под називом „Звук испод". У фокусу ове серије су упечатљиве појаве које ауторка среће на својим извођачким путовањима у средишта експерименталних сцена електронске музике различитих градова Европе.

Марија Балубџић ће нас упознати са иновативним звучним сценама других земаља, кроз своју приватну, сакупљену колекцију снимака и често необјављиваних материјала уметника. Ово је својеврсни покушај да се мапирају експерименталне праксе у музици, које се дешавају – настају, развијају се и нестају – у овом тренутку и које често остају испод радара. Не само због ефемерне природе експерименталне праксе перформативног типа, већ и због мноштва оваквих појава на сцени, активност оваквог уметничког вида често постају жртве доступности најразличитијих података и агрегација информација на интернету, због чега је важно присуство аутора-кустоса попут Марије Балубџић која нас води у осветљавање феномена „звука испод" маргине видљивог мејнстрима међународне сцене.

У првом издању серијала „Звук испод" представићемо неке од актера експерименталне електронске сцене у Бечу чији је приступ експерименту идиосинкратичан, делујући на пољима дигиталне, lo-fи аналогне електронске или електро-акустичне музике, те звучне инсталације. То су Superskin, Jung An Tagen, Battle-ax, Gischt, Фауна и Петер Кутин, који је за своју инсталацију „Торзо" добио награду „Ника" на овогодишњем фестивалу Ars Electronica у Линцу, а чији ћемо део чути у емисији.

Ауторка Марија Балубџић
Уредница Ксенија Стевановић

Имагинарни пејзажи – Ауторски микс-пулт

Autor:
Ксенија Стевановић

Специјалне емисије – Ауторски микс-пулт реализоваћемо у сарадњи са ствараоцима и људима различитих профила – од музичара до дизајнера који познају или се баве електронском и експрименталном музиком. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво