Век хармонике

Репродукујемо концерт „Нова српска музика за хармонику” који је одржан 19. новембра 2016. године у Свечаној сали Удружења композитора Србије.

Нова српска музика за хармонику је пројекат којим су чланови Удружења грађана „Еуфонија” из Новог Сада, који чине дипломирани акордеонисти, желели да подстакну стварање домаће литературе за хармонику и ансамбле и тиме утичу на формирање нових састава.

На концерту у Свечаној сали Удружења композитора Србије изведена су остварења младих аутора који су освојили награде на првом Еуфонијином конкурсу за нова дела за хармонику. Прво ћете чути композицију која је освојила треће место на поменутом конкурсу. То је остварење под називом It's not what it looks like Милана Перишића, који је тренутно на мастер студијама композиције на Академији уметности у Новом Саду. Одмах затим, слушаћете и композицију под називом 7 Tracks за две хармонике Светозара Нешића, као и остварење Једном сам негде чуо за гудачки квартет, кларинет и хармонику Лазара Ђорђевића. Ова композиција освојила је прву награду на конкурсу Удружења грађана Еуфонија за нова дела за хармонику и ансамбле са хармоником. Ђорђевић је тренутно на докториским студијама композиције на Факултету музичке уметности у Београду, које је уписао као најмлађи докторанд тог одсека. Композицију Једном сам негде чуо изводе Дарко Димитријевић – хармоника, Васа Вучковић – кларинет и гудачки квартет ТАЈЈ, под управом Горана Пенића.

Уредница емисије Марија Вуковић



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво