Читај ми!

In memoriam: Ден Тана

У данашњој емисији Дионис сећамо се недавно преминулог Добривоја Танасијевића Ден Тане америчког бизнисмена који је из Чибутковице преко Београда дошао до Америке и даље у свет филма продукције и спорта, с посебном љубављу према угоститељству.

Причао нам је Ден Тана да је у мају 1966. Лос Анђелес Тајмс објавио вест да је Ден Танас, мали ресторан у булевару Санта Моника најбољи италијански ресторан у Калифорнији. И исте вечери као да је цео Холивуд хтео да се увери у добар укус Тајмсовог гастрономског критичара Арта Рајана.

Да је господун Рајан био прави зналац сведочи историја, али да ће његова рецензија завртети једно од најлепших холивудских прича о америчком сну одсањаном српском главом, свакако није могао да наслути. Како је један Србин открио Холивуду магију италијанске кухиње прича нам Дан Тана.

Aутор и водитељ: Дијана Ивановић

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом