„Петар Лубарда – један сликар, петнаест фотографа и тридесет уметничких дела”, „Хероји модерног доба” и „Мозаик малог формата XIX”

У студију разговарамо са нашим гостима. То су уметници Вукица Микача, фотограф, вајари Сања Ђурђевић и Александар Брзаковић и Петар Вујошевић, мозаичар.  

У четвртак 24. октобра у Легату Петра Лубарде отвара се изложба под називом „Петар Лубарда – један сликар, петнаест фотографа и тридесет уметничких дела”. У овој колективној изложби која представља индивидуалне уметничке одговоре на стваралаштво Петра Лубарде учествује 15 фотографа, од којих је свако изложио уметничко дело у коме цитира неко од Лубардиних дела. Аутор концепта је Роберт Чобан, аутор изложбе је Душка Јованић, а један од учесника овог пројекта је Вукица Микача, која следеће недеље излаже своја дела и на другој изузетној изложби. У простору „Марш опен спејс” у Цетињској 15 30. октобра отвара се изложба фотографија и мултимедијално вече Вукице Микача посвећено Слађани Милошевић.

У Сали под сводовима Конака кнегиње Љубице у току је изложба „Хероји модерног доба” ‒ прва самостална изложба двоје младих вајара, брачног пара, Сање Ђурђевић и Александра Брзаковића. Са њима разговарамо о њиховом раду, међусобном инспирисању и значењу теме њихове изложбе.

У Галерији Сингидунум у току је годишња међународна изложба „Мозаик малог формата XIX”, што је ауторски пројекат мозаичара и едукатора Петра Вујошевића, магистра уметности. Ове године изложени су радови 52 уметника из Северне Македоније/Аустралије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Туниса, Русије и Србије. На овим годишњим изложбама до сада је учествовало 312 аутора из 16 земаља са више од 800 изложених дела.

Емисију уређује и води Зоја Бојић.

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи