Читај ми!

Светлана Волиц

У Клубу 2 са нама је Светлана Волиц, визуелна уметница и професорка на Факултету ликовних уметности у Београду. 

Светлана Волиц се изражава  кроз различите медије: сликарство, графику, видео, видео-инсталације, фотографију, графички и сценски дизајн. Реализовала је 20 самосталних изложби и учествовала на многим групним изложбама, интердисциплинарним и site-specific пројектима у земљи и иностранству. Велику инспирацију за свој рад црпи из простора историје уметности, филма и књижевности, посебно поезије. Дуги низ година била је и уметнички директор и ликовни уредник неколико едиција у Издавачкој кући Clio

Један од сегмената нашег разговора биће посвећен актуелном пројекту Добрица Бисенић, Кућа које више нема. Пројекат чини ретроспективна изложба (у три простора Факултета ликовних уметности у Београду - Галерији ФЛУ, Излозима и Центру за графику ФЛУ), као и обимна монографска публикација посвећена његовом животу и делу. Наша саговорница је у оквиру овог пројекта у улози једног од кустоса изложбе и уредника монографске публикације, заједно са колегиницама Елизабетом Маторкић Бисенић и Јеленом Младеновић.

Самостални пројекти које изводи у форми привремених амбијенталних инсталација кореспондирају и са вишегодишњим искуством у позоришном простору. Аутор је великог броја видео радова и видео инсталација за различите позоришне представе. Публика тренутно може видети тај део рада у представама Жене на ивици нервног слома, мјузикљу у Позоришту на Теразијама и представи Стаклена менажерија у Мадлениануму.

Аутор и водитељ: Тамара Вученовић


Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи