Читај ми!

Ноћ истраживача и Art+Science

О програму 15. Европске ноћи истраживача која ће бити одржана у 16 градова Србије, као и широм Старог континента разговараћемо са др Бојаном Мићић и др Јеленом Ђукнић из Института за Биолошка истраживања „Синиша Станковић“.

Истовремено, у Ботаничкој башти је до краја октобра отворена изложба „Преплитања“ у склопу фестивала Art+Science који организује Центар за промоцију науке. Концепт изложбе ће нам представити Добривоје Лале Ерић из ЦПН. Истовремено, у Ботаничкој башти је до краја октобра отворена изложба „Преплитања“ у склопу фестивала Art+Science који организује Центар за промоцију науке. Концепт изложбе ће нам представити Добривоје Лале Ерић из ЦПН. 
У 16 градова Србије, као и широм Старог континента, 15. Европска ноћ истраживача биће одржана 27. септембра између 16 и 22 часа. Поставке ће приказати чудесни свет од микроорганизама до удаљених звезда које се посматрају помоћу моћних телескопа, укључујућии различите природне и друштвене појаве на Земљи. У реализацији више од стотину активности учествују стручњаци из природних и друштвених наука, њихови асистенти и ђаци у Београду, Смедереву, Крагујевцу, Чачку, Крушевцу, Рановцу, Зајечару, Нишу, Пироту, Лесковцу, Суботици, Мокрину, Кикинди, Новом Саду, Инђији и Шапцу. Посебан програм биће приређен у холу Природњачког центра у Свилајнцу, којим се најављује отварање Научног клуба у овом граду.
Девето издање арт+сциенце фестивала Центра за промоцију науке одржава се од 25. септембра до 31. октобра у Ботаничкој башти „Јевремовац“. Тематски усредсређен на утицај човека и технологије на природу и биодиверзитет, овогодишњи програм истражује њихову међусобну динамику, односе и последице.
Изложба Преплитања отворена је у среду, 25. Септембра и доноси суптилне дијалоге између дигиталног, аналогног и органског света. Уз разноврсне пратеће садржаје, попут едукативних радионица, предавања, разговора, перформанса и вођених тура, Art+Science програм нуди петонедељно истраживање Баште и изложених радова.


Аутор и водитељ: Томица Мишљеновић

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи