Читај ми!

17. Лесковачки интернационални фестивал филмске режије

Иван Бакрач, Павле Вучковић и Сандра Ранчић.

 

 Сутра почиње 17. издање Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије – LIFFE-а, фестивала који је покренут 2008. године у циљу промоције филмских остварења и аутора из земље и региона. Први део данашње емисије тако ћемо посветити причи о програму овогодишњег фестивала, селекцији, наградама, локалној заједници.

Поред Главног такмичарског програма, 17. LIFFE има и две такмичарске селекције: Млади аутори у фокусу и Студентски филм. Програм Млади аутори у фокусу представља дебитантски или други филм аутора до 35 година старости, из југоисточне Европе.

Селектори, такође млади филмски аутори Иван Бакрач и Павле Вучковић, одабрали су два мађарска филма: Без ваздуха Каталин Молдоваи и анимирани Пластично небо Тибора Баноцкија и Шарлоте Сабо, победника Пулског филмског фестивала – хрватско остварење Прослава Бруна Анковића, српски филм За данас толико Марка Ђорђевића, турске филмове Рана оклевања Селмана Нацара и Спаваоница Нехира Туне, као и бугарски филм Без ветра у режији Павела Веснакова који ће у Лесковцу бити приказан након премијере на фестивалу у Карловим Варима. О ова два програма разговарамо са нашим гостима, селекторима Иваном Бакрачем и Павлом Вучковићем.

Пред публиком је, на новим локацијама, у Југословенској кинотеци и Дорћол Плац-, девето издање Dok'n'Ritam фестивала, који је ове године посвећен женским фигурама у музици. Главни програм овог фестивала посвећеног музичком филму ове године доноси занимљиве примере са протагонисткињама и документарце које су режирале жене. Зато је овогодишњи слоган Ритам у жени. Жена у ритму, о чему ће у Филморами данас говорити селекторка и оснивачица фестивала Сандра Ранчић.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић

 
 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи