Читај ми!

Дневни магазин културе

У оквиру обележавања Године академика Владимира Р. Петковића (1874–1956), историчара уметности и археолога, а поводом сто педесет година од његовог рођења, у Галерији САНУ биће приређена изложба под називом „Владимир Р. Петковић: Утемељитељ струке и науке”, чија је ауторка Дубравка Прерадовић.

Владимир Петковић је готово пола века радио на постављању чврстих основа културних, образовних и научних институција, основа изграђених на високим принципима струке, и спроводио систематична, научно утемељена истраживања првенствено средњовековне уметности. У Културним круговима најављујемо изложбу приређену у сарадњи САНУ и Народног музеја Србије, две угледне, а за Петковића вероватно и најзначајније институције, у којима је оставио неизбрисив траг.

Наш позоришни критичар Александар Милосављевић осврнуће се на представу „Твоје и моје“, ауторски пројекат Бориса Лијешевића у Позоришту „Бошко Буха“, а сазнаћемо и шта можемо да очекујемо од филма „Мегдан: Између воде и ватре“ редитеља Тодора Чапканова и сценаристе Алексе Балашевића.

Биће речи и о књизи „Радионица за израду анђела – Разговори у атељеу Милана Туцовића“, чија окосница су интервјуи које је са уметником током десет година водио књижевник и новинар Зоран Јеремић, а пратили смо и предавање филозофа Владимира Меденице посвећено 125. годишњици рођења писца Андреја Платонова, у оквиру 10. Међународне Платоновске конференције коју организују Државни музеј историје руске књижевности, Књижевни институт „Максим Горки“ и Философски институт Руске академије наука.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи