Читај ми!

Трио Покрет у сусрет концерту из циклуса Студио Славенски

Поводом првог концерта из циклуса Студио Славенски, који Радио Београд 2 организује заједно са Сокојем гости данашње емисије су чланови Трија Покрет.

Овај камерни ансамбл ће наступити у Легату Славенског у четвртак 26. септембра и извешће композиције Милане Стојадиновић Милић, Срђана Хофмана, Југослава Бошњака, Исидоре Жебељан, Драгане Јовановић и Вере Миланковић. Улаз на концерт је бепслатан, а пренос можете пратити на нашем програму од 19. часова.

Трио Покрет, чији су чланови виолинисткиња др ум. ванредни професор на ФМУ, Мадлен Стокић Васиљевић, пијанисткиња др ум. ванредни професор на ФМУ Маја Михић и кларинетиста и кавалиста Милош Николић, наставник кавала у МШ Мокрањац у Београду је за четрнаест година свог постојања направио прекретницу у приступу камерној музици на нашој сцени. У центру интересовања овог састава су остварења српских аутора. Након што је 2011. извео сва до тада написана дела из пера домаћих стваралаца за овај тип камерног ансамбла, Покрет је „покренуо" и друге композиторе да напишу нова дела, од којих многа управо и носе посвету овом трију.

Од 2015. године Покрет је активан и на интернационалној сцени. Успешни наступи на угледним фестивалима и различитим манифестацијама у Немачкој, Италији, Аустрији, САД-у као и у региону, значајно су допринели медијској афирмацији савремене српске музике. Добитник важних признања, попут награде Александар Павловић за најуспешнију промоцију српске музике у земљи и иностранству током 2018. године, Трио је у својству редактора и идејног творца реализовао нотно издање ПОСВЕТЕ – са делима која су наши композитори писали мислећи на њихову, увек врхунску, интепретацију.

Емисију уређује и води Маја Чоловић Васић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи