Читај ми!

Најава културних догађаја

У уторак 10. септембра у просторијама Ваљевске гимназије, у организацији Одељења поетика модерне и савремене српске књижевности Института за књижевност и уметност (Београд) и Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић" (Ваљево), одржаће се међународни, интердисциплинарни научни скуп „На путу – путописи и мемоари у српској књижевности и о Србији".

Своје реферате изложиће преко двадесет истраживача из Италије, Републике Српске и Црне Горе који ће покрити разуђену област мемоарске и путописне грађе од средњег века до наших дана, а поред остварења српских писаца у овим жанровима, посебна пажња биће посвећена слици Србије и српских простора у очима страних путописаца. Уредници скупа су Светлана Шеатовић и Марко М. Радуловић, гост Кибицфенстера.
Поред овог догађаја, недељни културни водич Радио Београда 2 информише и о осталим догађајима који ће обележити културно-уметничку сцену Србије у наредних седам дана.

Емисију води Тања Живковић.

Кибицфенстер

Autor:
Група аутора

У некој врсти културног информатора за недељу која је почела, чућете аргументован избор и препоруку новинара и уредника РБ 2 из догађаја у култури који су у понуди у тој недељи. Свака емисија има и госта (госте), чији избор диктира актуелност – то је неко ко нешто ради у тој недељи или је везан за неки пројекат који је у току. [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару