Читај ми!

Јасмина Бојић, UNAFF Фестивал и омаж Марчелу Мастројанију

Гошћа данашње Филмораме је наша некадашња колегиница на Радију и Телевизији, новинарка и филмска критичарка, а данас професорка Међународних односа на Универзитету Стенфорд Јасмина Бојић.

Јасмина је у Сан Франциску 1998. године основала UNAFF (Филмски фестивал Удружења Уједињених нација), сада један од најутицајнијих фестивала документарног филма у Америци, настао у част педесете годишњице Универзалне декларације о људским правима. Под слоганом Shared Humanity овај фестивал ће се одржати од 17. до 27. септембра на локацијама Сан Франциско, Пало Алто, као и на самом Стенфорд Универзитету. У данашњем разговору Јасмина Бојић, која је иначе и чланица жирија у на Венецијанском филмском фестивалу, говориће нам о својој каријери, медијима, одласку у Америку, снази и утицају документарног филма, као и о филму Joymakers Јелене Раденовић, који ће бити део овогодишњег програма.

У другом делу данашње емисије посветићемо се вршњаку Радио Београда, глумачкој, филмској и модној икони Марчелу Мастројанију. Мастројани је рођен 28. септембра 1924. године, а стогодишњицу његовог рођења обележава и Југословенска кинотека филмским програмом од 10. до 17. септембра. О Марчелу Мастројанију говориће Ана Дајић, ауторка емисије Дирижабл, Јасна Жарковић, новинарка и уредница портала Арс Акта, Андријана Ружић, историчарка анимације, Марија Миладиновић глумица и књижевница,  Душан Јурић, психолог, Јелена Максимовић новинарка БиБиСи-ја на српском...

Уређује и води Ана Вучковић Денчић

 

 

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару