Читај ми!

Олга Бисерчић

Диригенткиња

Олга Бисерчић (рођ. Милићевић) је 2012.године завршила мастер студије дириговања на ФМУ у Београду, у класи Бојана Суђића.Током школовања је сарађивала са значајним хоровима и оркестрима међу којима су: камерни оркестар Simfonietta, Симфонијски оркестар ФМУ, Симфонијски оркестар РТС, Вокални ансамбл Октоих, Мадригалски хор ФМУ, хор КУД-а Иво Лола Рибар, певачко друштво Преображење, хор Проф. Васил Арнаудов и др. Као асиситент диригента учествовала је у реализацији опере Тајни брак Доменика Чимарозе у Крагујевцу. Током 2012. године је као диригент радила и са хором КУД-а Бранко Цветковић.
 
Усавршавала се и на курсевима познатих диригената као што су Игор Матјухов, Генадиј Дмитрјак, Андреас Херман и Роналд Цолман.  У периоду од 2012. до 2014. године била је  сарадник у настави на Катедри за дириговање на ФИЛУМ-у у Крагујевцу. Од 2012. до 2015. године радила је као диригент са вокалним ансамблом Св. Архангел Михаило. Године 2013. основала је камерни мешовити хор Equilibrium са којим успешно наступа и данас. Са Црквеним пјевачким друштвом Острог из Нових Бановаца радила је од 2015. до 2019. године учествујући у богослужбеном животу, али и наступајући на концертима и фестивалима широм земље. Основала је професионални вокални ансамбл Сингидунум са којим као диригент и певач од 2017. године активно наступа у земљи и иностранству. 
 
Друштвено и хуманитарно је ангажована кроз сарадњу са дипломатским хором The International Belgrade Singers који води од 2018. године. Остваривши преко 30 хуманитарних наступа са овим хором пружена је помоћ многобројним институцијама које се баве бригом о деци. Од 2021. године сарађује и са нишким ревијалним оркестром Импресија.
 
Године 2012. године започиње веома успешну сарадњу као асистент и диригент сарадник са Музичком продукцијом Радио Телевизије Србије.  Од тада је сарађивала и са многим диригентима као што су Младен Јагушт,Владимир Крањчевић Станко Јовановић, Бојан Суђић, Иво Липановић, Томислав Фачини, Габријел Фелц, Луис Горелик, Алесандро Круделе, као и са реномираним солистима из земље и иностранства.
 
До данас је остварила велики број наступа са свим ансамблима Музичке продукције, а посебно близак однос развила је са Хором и Симфонијским оркестром, са којима је и за потребе Звучног архива Радио Београда реализовала велики број снимака композиција значајних српских савремених композитора.
 
Добитница је награде Војислав Илић за истраживачки рад и извођење савремених, неизведених партитура духовне музике, на Фстивалу духовне музике Хорови међу фрескама (2013).
 
Олга Бисерчић је недавно предводила Хор, Симфонијски оркестар и Биг Бенд РТС-а на концертима, који су, у част предстојећег стотог рођендана Радио Београда, одржани 23. и 24. августа на стадиону Ташмајдан.
 
Уредница и водитељка емисије: Ана Ћирица
 

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару