Читај ми!

Номадска кухиња

Важећем правилу да први сусрет са другим културама најчешће долази преко уметности треба некада додати појашњење – уметност преко које се људи у највећем броју случајева упознају јесте: уметност кувања.

Храна коју неки нама мало познати народи једу, начини на који је служе или њоме чашћавају своје госте, неретко је први извор информација које стичемо о тим људима.

Штавише, приче које извиру из кухињског лонца говоре о онима који стоје око њега подједнако добро колико и музика коју негују или епови које преносе с колена на колено. У данашњем Путу свиле завирићемо у тајне традиционалних кухиња номадских народа који настањују пределе централне Азије - Киргиза, Казаха, Узбека, Ујгура, Какаша, Монгола.

Аутор емисије је Ивана Комадина.

 

Пут свиле

Autor:
Ивана Комадина

Пут свиле, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње