Читај ми!

Најава културних догађаја

Недељни културни водич

Поводом обележавања рођења Павла Бељанског (19. јун 1892 – 14. јул 1965), у Спомен-збирци Павла Бељанског у Новом Саду биће приређено свечано отварање након што је, због комплетне адаптације изложбених простора на спрату и улазног хола зграде, легат био затворен за посетиоце. Комплетном адаптацијом просторија на спрату обезбеђени су најсавременији музеолошки услови за адекватно чување и излагање музејских предмета, као и за угодан боравак посетилаца. Зграда Спомен-збирке Павла Бељанског, саграђена према пројекту архитекте Иве Куртовића, представља први наменски изграђен простор за потребе музеја у Србији, и као таква проглашена је спомеником културе 1992. године. Њен дародавац, дипломата и колекционар Павле Бељански, своју збирку уметничких дела XX века поклонио је српском народу и заједно са овом колекцијом зграда Спомен-збирке представља функционалну и усклађену целину.

Гошћа Кибицфенстера биће мр Милана Квас, управница Спомен-збирке Павла Бељанског.

Поред овог догађаја, недељни културни водич Радио Београда 2 информише и о осталим догађајима који ће обележити културно-уметничку сцену Србије у наредних седам дана.

Емисију води Тања Живковић.

Кибицфенстер

Autor:
Група аутора

У некој врсти културног информатора за недељу која је почела, чућете аргументован избор и препоруку новинара и уредника РБ 2 из догађаја у култури који су у понуди у тој недељи. Свака емисија има и госта (госте), чији избор диктира актуелност – то је неко ко нешто ради у тој недељи или је везан за неки пројекат који је у току. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије