недеља, 09. јун 2024, 09:00
Еколошки магазин
Каремова капа
Замислите да сте професор на факултету, стручњак од интегритета и да сазнате да се ваш потпис налази у студији коју никада не бисте потписали. А замислите да не сазнате. Компанија Рио Тинто сече информације онако како јој одговара, па ћете бити обавештени да би пројекат Јадар у самом пику пословања Србији доносио сто осамдесет милиона евра годишње, али недостаје: "После истека периода субвенција." Шта још не знамо, а морали бисмо?
Човекова страст према слатком старија је од људске цивилизације. Просветитељи из седамнаестог века заслужни су за прелазак на лакшу, зеленије исхрану јер су схватили да се тако боље мисли. А ако сте се некад запитали зашто су капе шефова кухиња онако високе, упознајте Антонина Карема, првог светског гастро-дипломату, кроз причу гастрохеритолога Тамаре Огњевић.
Са децом нема проблема: без много приче читавим својим бићем схватају и прихватају како могу да помогну неком и зашто се ђубре не баца наоколо.
Ауторка емисије: Александра Вукићевић
.
Autor:
Александра Вукићевић
Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]
Коментари