Читај ми!

Милица Спасојевић

Милица Спасојевић je редитељка и сценаристкиња рођена у Београду. Дипломирала је (оцена 10) режију на Катедри за ФТВ Факултета драмских уметности у Београду, где тренутно завршава мастер студије.

Матурирала је у Земунској гимназији, а завршила је и Нижу музичку школу на одсецима за виолину у МШ Коста Манојловић и за соло певање у МШ Станковић.

Као дете глумац вишеструко је награђивана на домаћим и интернационалним фестивалима за главну улогу у филму Принц од папира” Марка Костића, а глумила је и у филмовима Одбачен” Мише Радивојевића, Козје уши” Марка Костића и другим телевизијским и видео садржајима.

Режирала је кратки играни филм Њен телефон” и кратки експериментални филм Жица” (2017). Такође је режирала седам студенских филмова: Моја су ти врата увек отворена” (2018), Племенита вештина заборављања” (2019), Радни наслов” (2020), Анимус” (2022), С оне стране дуге” (кратки документарни филм, приказан у званичној селекцији Мартовског фестивала 2022), Храна за голубове” (2023), приказан у на Мартовском фестивалу 2023. у оквиру специјалног програма Омаж Жарку Лаушевићу, Тетка” (2023) за који је написала сценарио, режирала га, продуцирала и с којим је дипломирала, а са којим је сниматељ Филип Стојановић награђен за камеру у студентском филму на сниматељским фестивалима у Новом Саду и Љубљани.

На четвртој години основних студија Милица је добила је стипендију Доситеју” за најбоље студенте, а коју додељује Фонд за младе таленте републике Србије. На 19. Загреб филм фестивалу 2022, на pitchingu Индустрија младост!, Спасојевићева је победила и добила подршку за развијање пројекта кратког играног филма за децу Намргођеност” који је десети филм. За све своје филмове сама је написала сценарије.

Волонтирала је на различитим филмским фестивалима, а повремено је била члан жирија светских фестивала филмова за младе. За филмове својих колега са разних одсека ФДУ свесрдно је помагала у писању сценарија, била помоћник редитеља неколико пута, а често је радила и послове продукције. На ТВ серији Сумпор" редитеља Милорада Милинковића радила је као асистент режије. Говори енглески, служи се италијанским и француским, свира гитару, укулеле, пева, тренира кик-бокс и поседује возачку дозволу за Б категорију. Кратки документарни филм Још једном” биће њен мастер-рад којим ће окончати постдипломске студије за шта би јој помоћ ФЦС била веома важна. Захваљује комисији на указаној пажњи и нада се подршци.

Ауторка и уредница серијала Љубица Крминац


Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару