Читај ми!

Весник политичке алтернативе

Вукашин Павловић

„Вукашина сматрам за јавног интелектуалца и политичког социолога, који је испред свог времена... Он је с правом упозоравао на еколошко разарање и био је међу првим мислиоцима које познајем који су предвидели да ће антропоцентрична схватања грађанског друштва и демократије морати да буду замењена зеленијим и брижнијим схватањима о томе како ми људи живимо на Земљи", поручио је Џон Кини на Конференцији посвећеној делу професора Вукашина Павловића.

Џон Кин са Универзитета у Сиднеју био је оснивач и директор Центра за истраживање демократије Универзитета Вестминстер у Лондону и, заједно с Павловићем, први кодиректор Југословенско-британске летње школе за демократију.

Проф. др Вукашин Павловић је оснивач  Еко центра, директор Међународне летње школе за демократију и председник Англо-српског друштва. У више мандата је био декан и продекан Факултета политичких наука у Београду. Председник је Савета Центра за демократију и руководилац Центра за еколошку политику и одрживи развој при Факултету политичких наука. Био је председник Југословенског удружења Фулбрајтових алумниста. Аутор је више књига, међу којима су и: Држава и друштво: студија из политичке социологије, Диксурс моћи, Цивилно друштво и демократија, Друштвени покрети и промене, Поредак и алтернатива, Савремено друштво и политика ...

Конференција на тему „Вукашин Павловић - весник политичке алтернативе" одржана је на Факултету политичких наука Универзитета У Београду, а у данашњој емисији о овој Конференцији и доприносу Вукашина Павловића.

Емисију уређује и води: Снежана Бићанин

Агора Агора

Autor:
Снежана Бићанин

Радио-магазин који анализира феномене из области политичког живота, филозофије, политике и политичке теорије. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије