Читај ми!

Андреј Макин

Гост Клуба 2 је писац Андреј Макин са којим разговарамо о његовој припадности француској књижевности, његовом руском пореклу и преплетима између двеју култура које се уочавају у тематско-мотивацијској равни у његовом делу.

Проглашењем Гонкурове награде српских студената почели су „Молијерови дани”. Трајали су од 8. до 11. маја, и у оквиру њиховог одржавања имали смо прилику да се сусретнемо са писцима из Француске. Посебну пажњу привукао је Андреј Макин, који је у Србији већ трећи пут и нашој публици познат и веома, веома драг писац. На самом отварању говорио је о Молијеровом значају у светској књижевности, као и о његовом утицају на руске писце, посебно на Булгакова за кога се и сам некад опредељивао (за Булгакова) налазећи и себе међу његовим ликовима, како је једном и ту ситуацију описаo.

Андреј Макин, члан Француске академије, 1995. добио је Гонкурову награду и од тада започиње његов успон у француској књижевности. Његово дело преведено је на 45 језика.

У данашњој емисији слушамо разговор са француским књижевником Андрејем Макином, са којим је разговарала уредница Мелиха Правдић.

 

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије