Тијана Станковић

Етномузиколог

Тијана Станковић је студирала етномузикологију у Новом Саду. Њена поља интересовања су народна музика са Балкана, слободна импровизација и савремена уметничка, world и примењена музика.
Као виолинисткиња и вокална интерпретаторка, сарађивала је са многим признатим музичарима и композиторима (Mezei Silard u sastavu Improvisers Orchestra (INT), Túl a Tiszán Innen Ensemble, Identity's Dream Quartet, Iancu Dumitrecu i Ana Maria Avram u Hyperion Ensemble, Márkos Albert u Argo, Words and Music), као и у раду на позоришној и филмској музици. Пројекти на којима ради су дуо са Аном Кравањом (СЛО), дуо са Софијом Лабропоулоу (ГР), дуо са Lukom Toyboy.

Као члан ансамбла или у оквиру соло пројекта наступала је на неким од европских фестивала, међу којима су: Crack Festival (FR), Trouba Tournai (BE/FR), CTM Festival (DE), Sacrum Profanum (PL), Spectrum XXI - Interfaces (GB/DE), Mediawave (HU), Jazzzaj (HU), Ujbuda Jazz Festival (HU), Hlukova Mysteria (CZ), Bučno (SLO), FriForma (SLO), Кањижа џез фестивал (СРБ), Ринг Ринг (СРБ), Етно фест (СРБ), Ново доба (СРБ) и др. Аутор је емисије Од злата јабука Радио Београда 2.
Снима албуме као члан различитих формација, а њен соло албум Freezer је 2020. године објавила издавачка кућа ЛОМ(СК) 

Аутор емисије: Ана Ћирица

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?