Читај ми!

"Више од игре"

Документарни програм

У време бомбардовања извучени су припремљени ратни распореди РТС-а. Предвиђене екипе су мобилисане и послате на Златибор и Kосмај да праве програм. Идеја је била да, било шта да се деси, емитовање може да се настави. Људи су провели два месеца у шуми, окружени репетиторима, правећи програм који никада није кренуо. Правили су га снимајући рубрике са радијских и телевизијских емисија РТСа и користећи само Тањугов тикер. Телефонска веза са Београдом била је ограничена на употребу једног фиксног телефона и разговор у трајању од два минута дневно.
Новинари Душан Рашета и Војка Пајкић говоре о данима на Kосмају, тражењу локатора, хватању катапултираних НАТО пилота и вежбању скакања у празан базен. Сећање на то време Војка је описала у књизи "Слободан кревет у женској соби", а да ништа није рађено онако како је у годинама пре бомбардовања било предвиђено, говори тадашњи руководилац Енергетике РТС-а Слободан Михајловић.
Чућете документарну емисију "Више од игре".

Аутор Александра Вукићевић

 

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара