Читај ми!

Катарина Пантовић

Катарина Пантовић (Београд, 1994) је песникиња, књижевна критичарка, научна сарадница Института за књижевност и уметност у Београду.

Студије књижевности, основне и мастер, завршила је на Одсеку за компаративну књижевност и теорију књижевности Филозофског факултета у Новом Саду, где приводи и докторске студије.

Своје научно интересовање Катарина Пантовић посебно је усмерила на поетику Франца Кафке, великог писца којем се ове године обележева сто година од смрти. Кафкина проза изазвала је велико интересовање још за пишчева живота, а његов прозни опус један је од највише проучаваних током 20. и 21.века. Како су га читали, а како га читају данас, писца чије  се  дело опире сврставању у калупе и класификације, али и често своди на "општа места" тумачења и разумевања? О томе, између осталог,  пише Катарина Пантовић у својој студији "Актулена читања Кафкиног дела", у којој представља значајне увиде за разумевање његове прозе.

Са нашом гошћом разговарамо и о њеном интересовању за писање поезије (песничке књиге "Унутрашње невреме", "Ритуал пред спавање"), као о савременој српској књижевности коју редовно прати.

Уредница емисије Соња Миловановић

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара