Читај ми!

Икона Богородице Седмострелне ‒ Умекшање злих срца

Документарни програм

Једна од великих светиња данашње Русије јесте управо чудотворна икона Пресвете Богородице Умекшање злих срца, која је, у ствари, Семистрељнаја икона, чији се мироточиви лик чува у храму Пресвете Богородице у подмосковском селу Бачурино.

Комисија за научно проучавање чудесних појава Московске патријаршије испитала је икону. Узели су смирну да проуче њен састав. Научници су утврдили да је сличан „соку” који луче четинарска стабла у топлијим крајевима, а које има пет животворних својстава: зарастање рана, антидепресив итс. Чудотворна икона Пресвете Богородице Седмострелне посетила је пет пута Атос. У част ове иконе, на Кипру је подигнут храм.

Захваљујући иницијативи и организацији фондације Светог Романа и Руској православној цркви, икона Богородице Седмострелне – Умекшање злих срца, боравила је и благословила верни народ и у Србији.

О икони као и о интересовању српског народа за икону Богородице Умекшање злих срца, говоре људи који су чекали и дуже од пет сати у дугим редовима на поклоњење светињи. Поуку о величини светиње која нас је благословила доласком, чућемо и од оца Виталија Тарасјева, старешине Руске цркве у Београду.

Избор музике: Јасмина Михајловић

Аутор емисије: Драгана Вељковић

 

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије