Читај ми!

Најава културних догађаја

Недељни водич из културе

 

У последњем априлском издању културног водича биће најављени догађаји из културе у предстојећој празничној седмици: актуелне изложбе, концерти, филмски програми и културне манифестације, организоване у контексту предстојећих празника.

У тематском делу емисије гостоваће Алексaндар Бабовић, аутор изложбе која ће бити отворена данас у Галерији науке и технике САНУ у Београду. „Александар Ђорђевић ‒ Градитељ Београда” је мултимедијална изложба на којој ће бити представљене архивска грађа из институција заштите културне баштине, као и породична архива архитекте Александра Ђорђевића (1890–1952), која до сада није била доступна јавности. Аутор ће представити концепт изложбе и говорити о значају културе сећања и очувању културне баштине.

Уредница и водитељка емисије је Љубица Крминац.

 

Кибицфенстер

Autor:
Група аутора

У некој врсти културног информатора за недељу која је почела, чућете аргументован избор и препоруку новинара и уредника РБ 2 из догађаја у култури који су у понуди у тој недељи. Свака емисија има и госта (госте), чији избор диктира актуелност – то је неко ко нешто ради у тој недељи или је везан за неки пројекат који је у току. [ детаљније ]

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?