Јасмина Топић

Први музички албум песникиње Јасмине Топић финализован је у панчевачком студију „3X2” под вођством Стефана Гаћеше крајем 2023. године.

Албум је настао на основу песама штампаних у истоименој књизи коју је 2020. објавио Архипелаг. Ова збирка песама овенчана је и Наградом „Милица Стојадиновић Српкиња” 2021. године. Укомпоноване песме представљене су у првобитном аранжману на промоцији књиге у Панчеву, у Дворани Аполо јуна 2021. године, као и на фестивалу „Вила” у Врднику 2022. године, у склопу програма Нови Сад – европска престоница културе и књижевног фестивала „Милици у походе”. На албуму „Привремени боравак” налази се десет композиција ауторске музике, а све песме су преузете из књиге и прилагођене извођењу, првобитно на акустичној гитари.

Ауторка музике је такође Јасмина Топић, а аранжмани и извођење нумера урађени су у сарадњи са: Мионом Царан Марков (виола), Ђурађем Шимићем (бас гитара), Гораном Змејковским (електрична гитара), Стефаном Гаћешом (бас и електрична гитара, продукција албума). Данијела Олачи одсвирала је клавир за песму „Како изгледа одлазак”, а Иван Качавенда, познат под музичким именом Ивица, одсвирао је гитаре у „Шта је то ноћ донела” и донео нешто од свог препознатљивог звука. Музички албум „Привремени боравак” подржао је Град Панчево на конкурсу за културу и заведен је као звучни снимак у Народној библиотеци Србије, као издање Удружења књижевника и књижевних преводилаца Панчева.

Гошћа данашње емисије је песникиња и кантауторка Јасмина Топић, а логично, преслушаваћемо њен музички албум.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић.

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се