Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

У емисији Културни кругови извештавамо из Музеја Народног позоришта са свечаног уручења награде „Терпсихора коју Удружење професионалних балетских играча, кореографа и балетских педагога Србије 13. пут додељује поводом предстојећег Светског дана игре. Признање је ове године додељено Играчком ансамблу „Коло, а Специјална похвала припала је балерини Катарини Зец.

Говорићемо о новоустановљеној награди „Стеван Раичковић за најбољу књигу поезије у претходном периоду, у организацији истоимене Народне библиотеке из Кучева и Српске књижевне задруге.

Из Српског народног позоришта у Новом Саду доносимо причу о програму предстојеће манифестације „Игорови дани у част редитеља Игора Вука Торбице, као и о гостовању Казалишта из Вировитице с представом „Алабама.

Према тексту Давора Шпишића режирао ју је Дарио Харјачек, који је назива и панк-мелодрамом.

Биће речи и о Београдском месецу фотографије у оквиру којег је у Италијанском институту за културу представљен рад Кјаре Ернандес, као и  оснивача издавачке куће „Yogurt” Франческа Ромбалдија, који је и кустос поменуте изложбе.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се