Читај ми!

За књижевна удружења мање новца

Ненад Милошевић, Гордана Влајић и Игор Перишић

У моменту када је изостала помоћ града Београда за суфинансирање књижевних манифестација, награда и периодике, а конкурс за ове пројекте није био ни расписан, по резултатима конкурса Министарства за културу у истој области, репрезентативна књижевничка удружења остала су ускраћена за обављање уобичајених активности. Реч је о недовољно опредељеном буџету за ову делатност. Из Српског књижевног друштва дају следећи пример: СКД за трибински програм добио је двеста хиљада динара, а за свој часопис Књижевни магазин” триста хиљада динара. За награду „Воја Чолановић“ која је новоустановљена Министарство је издвојило сто педесет хиљада динара на чему су у СКД-у захвални. Али је зато новац за међународну сарадњу изостао.

У Удружењу књижевника Србије за награду за сатиру „Радоје Домановић“ – узимамо као пример издвојено је сто педесет хиљада, док је за 61. београдски међународни сусрет писаца опредељена цифра триста хиљада динара.

Питање које ћемо поставити у емисији гласи: Како ће се репрезентативна књижевничка удружења снаћи у текућој години и да ли ће због постојеће финансијске ситуације неки програми изостати.

Гости ауторке и уреднице Мелихе Правдић су председник Управног одбора Српског књижевног друштва Ненад Милошевић, заменик председника Управног одбора Удружења књижевника Србије Гордана Влајић и председник комисије Министарства културе за манифестације и награде у области књижевности Игор Перишић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара