Читај ми!

Давид Ђорђевић

Давид Ђорђевић је дипломирани дизајнер текстила, рођен у Зајечару.

Завршио је Основну школу „Десанка Максимовић”, а матурирао у Гимназији Зајечар. Дипломирао је на Факултету примењених уметности у Београду, на модулу Дизајн, одсек Текстил. Тренутно је на мастер студијама на Факултету примењених уметности, одсек Дизајн текстила.

Стипендиста је Министарства за науку и технолошки развој за надарене студенте. У току школовања је активно учествовао у следећим активностима: у оквиру обележавања Светског дана рециклаже, 20. септембра 2014. године, израдио је модел женске хаљине од рециклажног материјала који је као једини изложен у оквиру централне прославе „Септембарски дани града Зајечара”. На модном конкурсу „Савремена модна колекција инспирисана уметношћу арт декоа”, који је расписао Технолошки факултет у Лесковцу Универзитета у Нишу, осваја Другу награду. На модном конкурсу „Савремена модна колекција инспирисана фантастиком”, који је расписао Технолошки факултет у Лесковцу Универзитета у Нишу, освоја Трећу награду. На конкурсу за Fashion Talents Design Competition у организацији Serbia Fashion Week, SFW/18, изабран је у десет полуфиналиста. На конкурсу „Култура на дар” у организацији Друштва за академски развој осваја Прво место за кратки филм „Тако је то било”. На конкурсу „Едукативне филмске радионице 2” у организацији Креативног Удружења Него, освојио је Прво место у категорији документарни филм за кратки филм „Apotheosis”.

Током 2020. године учествује на двема колективним изложбама: радионици „Репетиција свакодневног” у оквиру изложбе студентских радова „Тактилно просторно” у галерији „No Concept“ и изложби студентских радова „OVERVIEW/4” у Срећној галерији Студентског културног центра у Београду. Године 2021. учествује у пројекту „Виртуелне нити” у организацији Установе за израду таписерија „Атеље 61” кроз сарадњу Академије уметности Универзитета у Новом Саду и Факултета примењених уметности Универзитета уметности у Београду. На конкурсу „100 жена – 100 минијатура” у организацији кровне асоцијације „Етно мрежа” осваја награду за најбољу минијатуру у категорији млади аутор. Поводом јубиларне десете жириране изложбе „100 жена – 100 минијатура” у организацији и сарадњи са кровном асоцијацијом „Етно мрежа”, израдио је 10 минијатура у техници веза и златовеза, инспирисан археолошким наслеђем Феликс Ромулијане (Felix Romuliana). На студентском конкурсу расписаном од стране компаније „Tarkett” за израду идејних решења дезена за дечије, тинејџерске и тепихе за дневне собе, освојио је Прву награду. У организацији УЛУПУДС-А, Секције за текстил и савремено одевање, на изложби „Пренеси даље” у Манаковој кући, освојио је плакету за своје радове, тканине одевне намене, „Без назива”.

Ауторка серијала и уредница емисије је Љубица Крминац.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво