Читај ми!

Милоје Ракочевић

Гост емисије је проф. др Милоје Ракочевић


Повод гостовања професора Ракочевића је ново издање књиге: Његошев исконски логос".

Милоје Ракочевић нам открива и доказује да је Божанска сразмера (златни пресек) једини природни начин дељења реалне бесконачности на унутра који нас кроз Периодни систем хемијских елемената, преко генетског кода, води до универзалног генетског кода што најзад ствара бесмртну поезију Хомера, Дантеа, Његоша...

Анализирајући Лучу Микрокозму професор нам показује на који начин је Његош писао то дело, ослањајући се на математичка знања.

Биографија: Ракочевић је редовни професор на Одсеку за хемију Природно-математичког факултета Универзитета у Нишу. Од октобра 2003. године је у пензији. Дужи низ година предавао је Теорију генетског кода и Информациону биологију и на постдипломским студијама у Центру за молекуларне машине Машинског факултета у Београду.

Сада живи и ради у Београду. Првенствено се бави истраживањем генетског кода, али и могућом егзистенцијом универзалног кода природе; таквог, какав је изражен у генетском коду, хемијском коду (периодном систему Мендељејева), природном говорном језику, а затим и у делима класика: Мојсија и Светог Јована Богослова, као и у поетским делима Хомера, Дантеа, Шекспира, Гетеа, Пушкина, Његоша и Толстоја, предочавајући тај и такав код као једно из мноштва могућих "читања" Логоса (Универзална свест као универзално поимање универзалног кода).

Објавио је неколико научних монографија:

Генетичке информације (Стручна књига, Београд, 1988)
• Гени, молекули, језик (Научна књига, Београд, 1988)
• Logic of the genetic code (Научна књига, Београд, 1994)
• Genetic code as a unique system

Објавио је и већи број научних радова, како у домаћим, тако и у иностраним часописима интернационалног статуса и значаја; експерт је за област опште хемије и генетске биохемије у Србији, као и за област иницијалне генетичке информације при интернационалној Фондацији Origin-of-Life (Meryland, USA).

Уредник и водитељ емисије је Милена Божовић Манић


Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво