Читај ми!

Зашто родитељи деце са инвалидитетом немају статус неговатеља?

Ана Кнежевић, Јелена Жилић и Татјана Котарац

Захтев да родитељи постану неговатељи и за то добијају редовну месечну накнаду поднела је парламенту још пре 11 година група од седам
родитеља. Петицију је потписало више од 60 000 особа. Захтеви су у међувремену обнављани, али се нису нашли пред посланицима. Чињеница је да има неког помака када су у питању социјална давања, али данас је највећи изазов повезати родитељство са радом, посебно када су у питању самохрани родитељи, нарочито ако деца имају неки облик инвалидитета. Постоје сервиси који су код нас активни, па је питање да ли их треба проширити или отворити нове. Додатни проблем је и непознаница колико у овом тренутку у Србији има деце са веома озбиљним дијагнозама. Овај закон имају готово све државе у окружењу, као и многе развијене земље. Законом би се осигурала права као што је право на радни стаж, плата бар у висини минималне зараде, пензионо и здравствено осигурање.

На ову тему ће говорити Ана Кнежевић, председница удружења „Ево рука” и мајке тешко оболеле деце Јелена Жилић и Татјана Котарац.

Емисију уређује и води Гордана Јелић.

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара