Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

 

У емисији „Културни кругови“ извештавамо из Свечане сале Скупштине града Београда са свечаног уручења награде „Момо Капор“ књижевнику Ђорђу Матићу за роман „Ниоткуда с љубављу“. Одлуку о награди једногласно је донео жири у саставу: Мухарем Баздуљ (председник), Радмила Станковић и Вуле журић, а у образложењу се наводи да је у награђеној књизи „много инстанци дирљиве ненаметљиве ерудиције, која покрива велику симболичку територију: од Крлеже и Црњанског до Моме Капора и Марине Туцаковић“. Жири примећује да просечан читалац не би нашао сличности у Капоровим и Матићевим делима, али констатује да су заправо и Капор и Матић пре свега дубоко одани својој култури.

Били смо и на отварању изложбе „Први светски рат из колекције Дејана Крагића“ у Малој галерији Дома Војске Србије, као и на представљању зборника „Поезија и поетичка начела Лазе Костића“ који је промовисан у оквиру манифестације „Дучићев дан“ у Требињу.

Сазнаћемо и имена добитника овогодишње награде за лепоту говора „Радмила Видак“, коју заједнички додељују Радио Београд 2 и Културно-уметнички програм Телевизије Србије.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара