Читај ми!

Еколошки магазин

Спој уметности и науке за одрживу будућност

Осмишљен као иницијатива која окупља ширу стручну, уметничку и активистичку заједницу,  Bio Awaking тежи да, путем едукације, иновација и заједничке сарадње, допринесе решавању еколошких изазова кроз биоарт. Серијом догађаја, студијских посета и уметничких изложби, овај пројекат жели да подстакне дијалог, активно учешће и донесе иновативне приступе у решавању еколошких изазова данашњице.

О активностима овог пројекта који укључује развој мреже биоуметника широм Европе разговарамо са Петром Лаушевићем саветником за послове међународне сарадње у Центру за промоцију науке.

Током двогодишњег трајања, регионална иницијатива RE-IMAGINE, ће тежити редефинисању друштвене улоге савремених организација извођачких уметности као агената промена у овом контексту, кроз изградњу капацитета професионалаца у правцу остваривања циљева редукције карбонског отиска и постизања  zero-waste продукције, истиче Тијана Мићановић из Green Art Incubatora.

У току је акција “Тражимо загађиваче и заштитнике животне средине”. Своје предлоге за Зелени и Црни лист даће Ружица Врховац, новинарка Радио Београда 202 и Ружа Хелаћ, уредница серијала “Зелена патрола на делу”.

Аутор: Александар Дробац

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво